Bài tập về mạo từ trong tiếng anh

những bài tập giờ Anh cho trẻ nhỏ về mạo tự là một trong những phần tiếp sau của bài học ngữ pháp giờ Anh giải pháp thực hiện mạo từ bỏ vào giờ Anh.

You watching: Bài tập về mạo từ trong tiếng anh


Với đa số dạng bài tập giờ đồng hồ Anh về mạo trường đoản cú có đáp án dưới đây sẽ giúp đỡ những em học viên từ bỏ cung cấp giờ đồng hồ Anh lớp 1 mang lại 2,3,4,5 trnghỉ ngơi tới trường giờ Anh công dụng hơn.

Học giờ Anh đến trẻ nhỏ bài học kinh nghiệm ngữ pháp về mạo tự trên phương pháp áp dụng mạo từ vào tiếng Anh. Nội dung bài xích tập giờ Anh về mạo từ bỏ bao gồm lời giải tiếp sau đây góp những em củng vắt kiến thức và kỹ năng ngữ pháp đã được học tập vào bài học kinh nghiệm về mạo từ bỏ.

bài tập giờ Anh về mạo trường đoản cú gồm đáp án

Các em nên nắm vững kỹ năng ngữ pháp về mạo từ trong bài học trước để làm xuất sắc phần bài bác tập giờ đồng hồ Anh về mạo tự này nhé!

*

I. Chọn câu trả lời đúng nhằm điền vào địa điểm trống (crúc ý: ký kết hiệu “x” Tức là ko bắt buộc mạo từ)

1. We are looking for _______ place khổng lồ spend ________ night.

A. the/the B. a/the C. a/a D. the/a

2. Please turn off ________ lights when you leave sầu ________ room.

A. the/the B. a/a C. the/a D. a/the

3. We are looking for people with ________experience.

A. the B. a C. an D. x

4. Would you pass me ________ salt, please?

A. a B. the C. an D. x

5. Can you show me ________way khổng lồ ________station?

A. the/the B. a/a C. the/a D. a/the

6. She has read ________interesting book.

A. a B. an C. the D. x

7. You’ll get ________shochồng if you touch ________ live wire with that screwdriver.

A. an/the B. x/the C. a/a D. an/the

8. Mr. Smith is ________ old customer and ________ honest man.

A. An/the B. the/an C. an/an D. the/the

9. ________ youngest boy has just started going lớn ________ school.

A. a/x B. x/the C. an/x D. the/x

10. Do you go khổng lồ ________ prison to lớn visit him?

A. the B. a C. x D. an

11. ________eldest boy is at ________ college.

A. a/the B. the/x C. x/ a D. an/x

12. Are you going away next week? No, ________ week after next.

A. an B. a C. the D. x

13. Would you like to lớn hear ________ story about ________ English scientist?

A. an/the B. the/the C. a/the D. a/ an

14. There’ll always be a conflict between ________ old & ________ young.

A. the/the B. an/a C. an/the D. the/a

15. There was ________ collision at ________ corner.

A. the/a B. an/the C. a/the D. the/the

16. My mother thinks that this is ________ expensive sầu siêu thị.

A. the B. an C. a D. x

17. Like many women, she loves ________ parties and ________gifts.

A. the/ a B. a/the C. a/a D. x/x

18. She works seven days ________ week.

A. a B. the C. an D. x

19. My mother goes to lớn work in ________ morning.

A. a B. x C. the D. an

trăng tròn. I am on night duty. When you go to ________ bed, I go to lớn ________ work.

A. a/x B. a/the C. the/x D. x/x

II. Điền a/an hoặc the:

1. This morning I bought….newspaper & …….magazine. …….newspaper is in my bag but I don’t know where I put…..magazine.

2. I saw ……accident this morning. ……car crashed inkhổng lồ …..tree. ………driver of ……car wasn’t hurt but …..oto was badly damaged.

3. There are two cars parked outside:……..xanh one and …….grey one. ……..blue one belongs to my neighbors. I don’t know who ….. owner of…..grey one is.

4. My friends live in…….old house in……small village. There is …….beautiful garden behind ……..house. I would like khổng lồ have……garden like this.

5. This house is very nice. Has it got …….garden?

6. It’s a beautiful day. Let’s sit in……..garden.

7. Can you recommover ……..good restaurant?

8. We had dinner in…….most expensive restaurant in town.

9. There isn’t ……….airport near where I live sầu. …….nearest airport is 70 miles away.

10. “Are you going away next week?”

- “No, …..week after next”

III. Chọn câu trả lời đúng:

1. I’m afraid of dogs/the dogs.

2. Can you pass the salt/salt, please?

3. Apples/the apples are good for you.

4. Look at apples/the apples on that tree! They are very big.

5. Women/the women live longer than men/the men.

6. I don’t drink tea/the tea. I don’t lượt thích it.

See more: Trò Chơi Game Đua Moto 3D Tốc Độ Cực Hấp Dẫn, Game Đua Moto 3D Phần 3, Game Tính Điểm

7. We had a very nice meal. Vegetables/ the vegetables were especially good.

8. Life/the life is strange sometimes. Some very strange things happen.

9. I lượt thích skiing/the skiing. But I’m not good at it.

10. Who are people/the people in this photograph?

11. What makes people/the people violent? What causes aggression/the aggression?

12. All books/all the books on the top shelf belong to me.

13. First world war/ the first world war lasted from 1914 until 1918.

14. One of our biggest problems is unemployment/the unemployment.

IV. Điền mạo tự phù hợp “a/an/the hoặc x (không phải mạo từ)”” vào chỗ trống.

1. Are John và Mary ________cousins? ~

No, they aren't ________cousins; they are ________brother & ________sister.

2. ________fog was so thick that we couldn't see ________ side of ________road. We followed ________car in front of us & hoped that we were going ________right way.

3. I can't remember ________exact date of ________storm, but I know it was on ________Sunday because everybody was at ________church. On ________Monday ________post didn't come because ________roads were blocked by ________fallen

trees.

4. Peter thinks that this is quite ________ cheap restaurant.

5. A: There's ________murder here. ~

B: Where's ________body?~

A: There isn't ________body toàn thân. ~

B: Then how vì chưng you know there's been ________murder?

6. Number ________hundred and two, - ________house next door to us, is for sale.

It's quite ________nice house with ________big rooms ________baông xã windows look out on ________park.

7. I don't know what ________price ________owners are asking. But Dry và Rot are ________agents. You could give them ________ring & make them ________offer.

8. ________postman's little boy says that he'd rather be ________dentist than ________doctor, because ________dentists don't get called out at ________night.

9. Just as ________air hostess (there was only one on the plane) was handing me ________cup of ________coffee ________plane gave sầu ________lurch và ________ coffee went all over ________person on ________other side of ________gangway.

10. There was ________collision between ________oto & ________cycdanh mục at ________ crossroads near ________my house early in ________morning.

11. Professor Jones, ________man who discovered ________new drug that everyone is talking about, refused to give ________press conference.

12 Peter Piper, ________student in ________ professor's college, asked him why he refused lớn talk to ________press.

*

Đáp án bài bác tập giờ Anh về mạo trường đoản cú

I. Chọn đáp án đúng nhằm điền vào vị trí trống (crúc ý: ký hiệu “x” có nghĩa là ko buộc phải mạo từ)

1. B 2. A 3. D 4. B 5. A 6. B 7. B 8. C 9. D 10. A

11. B 12. C 13. D 14. A 15. C 16. B 17. D 18. A 19. C trăng tròn. D

II. Điền a/an hoặc the:

1. This morning I bought…a….newspaper and ..a...magazine. ..The…newspaper is in my bag but I don’t know where I put…the ..magazine.

2. I saw …an…accident this morning. …a…oto crashed into lớn …a..tree. …The……driver of …a…oto wasn’t hurt but …the..oto was badly damaged.

3. there are two cars parked outside:…a…..xanh one and …a….grey one. …the…..blue one belongs to lớn my neighbors. I don’t know who …the.. owner of…the..grey one is.

4. My friends live in…an….old house in…a…small village. There is …a….beautiful garden behind …the…..house. I would lượt thích lớn have…a…garden like this.

5. This house is very nice. Has it got …a….garden?

6. It’s a beautiful day. Let’s sit in…the…..garden.

7. Can you recommover …a…..good restaurant?

8. We had dinner in…the….most expensive sầu restaurant in town.

9. There isn’t …an…….airport near where I live sầu. …the….nearest airport is 70 miles away.

10. “Are you going away next week?” - “No, .. the…..week after next”

III. Chọn câu trả lời đúng:

1. dogs

2. the salt

3. apples

4. the apples

5. women, men

6. tea

7. the vegetables

8. life

9. skiing

10. the people

11. people, aggression

12. All the books

13. The first world war

14. unemployment.

IV. Điền mạo từ thích hợp “a/an/the hoặc x (ko bắt buộc mạo từ)”” vào nơi trống.

1. x - x - x - x

2. The - the - the - the - the

3. the - the - x - the - x - the – x - x

4. a

5. a - the - a - a

6. a - the - a - x - the - the

7. x - the - the - a - an

8. The - a - a - x - x

9. the - a - x - the - a - the - the - the - the

10. a - a - a - the – x - the.

See more: Những Căn Biệt Thự Đắt Nhất Việt Nam Hiện Nay Với Mức Giá Không Thể Tin Nổi

11. the - the - a

12. a - the - the

Để học giờ Anh kết quả rộng chúng ta hãy cho những em học tức thì phần lớn bài bác học tập giờ đồng hồ Anh mang lại ttốt em trên gianghoky.vn nhé. Tại gianghoky.vn, các em sẽ được học tập hồ hết bài học tiếng Anh giành riêng cho trẻ nhỏ cùng với phần lớn văn bản bài học kinh nghiệm được update tiếp tục tương xứng với lịch trình học tập tiếng Anh cho những em. Học tiếng Anh trẻ nhỏ thuộc gianghoky.vn sẽ thuận lợi rộng cho các em.